top of page
Suröl & Ost i Slussvaktaren -Ölprovning 3/9 15:00
Suröl & Ost i Slussvaktaren -Ölprovning 3/9 15:00

lör 03 sep.

|

Eskilstuna

Suröl & Ost i Slussvaktaren -Ölprovning 3/9 15:00

Lageröl är en historiskt rätt ny företeelse i ölvärlden. Ale har man faktiskt gjort sedan urminnes tider. Vad är då spontanjäst öl? Och varför är den så sur?

Registrering är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

03 sep. 2022 15:00 – 17:00

Eskilstuna, Faktorigatan 1, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Spontanjäst öl är öl där vildjäst får starta jäsprocessen. Spontanjäsning ger en mer varierad öl jämfört med när man jäser med en kontrollerad jästkultur. Det är det äldsta sättet att göra öl på och här låter man luftens mikroorganismer angripa brygden som ofta ligger i stora öppna fat, eller till en början i bassängliknande kärl. Denna typ av öl har i modern tid produceras nästan uteslutande i Pajottenland utanför Bryssel men numera hittar man även spontanjäst och suröl i världsklass i Sverige.

Under ölprovningen provar vi åtta smakfulla syrliga öl från både Svenska och Belgiska hantverksbryggerier med åtta tillhörande ostar.

Ciceron för ölprovningen är veteranen inom suröl Patrik Svensk, med över 30-talet medaljer i bagaget inom spontanjästöl. Patrik är försäljning och marknadschef på Eskilstuna Ölkultur, utbildad öldomare, silvermedaljör i World Cup of Beer, fyrfaldig guldmedaljör i Svenska Mästerskapen i Hembryggd öl och flerfaldig finalist i dom Amerikanska Mästarskapen.

Biljetter

  • Ölprovning

    595,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page