Suröl & Ost i Slussvaktaren -Ölprovning 23/4 15:00
lör 23 apr. | Eskilstuna

Suröl & Ost i Slussvaktaren -Ölprovning 23/4 15:00

Lageröl är en historiskt rätt ny företeelse i ölvärlden. Ale har man faktiskt gjort sedan urminnes tider. Vad är då spontanjäst öl? Och varför är den så sur?

Tid och plats

23 apr. 15:00 – 17:00
Eskilstuna, Faktorigatan 1, 632 20 Eskilstuna, Sverige

Om evenemanget

Spontanjäst öl är öl där vildjäst får starta jäsprocessen. Spontanjäsning ger en mer varierad öl jämfört med när man jäser med en kontrollerad jästkultur. Det är det äldsta sättet att göra öl på och här låter man luftens mikroorganismer angripa brygden som ofta ligger i stora öppna fat, eller till en början i bassängliknande kärl. Denna typ av öl har i modern tid produceras nästan uteslutande i Pajottenland utanför Bryssel men numera hittar man även spontanjäst och suröl i världsklass i Sverige.

Under ölprovningen provar vi åtta smakfulla syrliga öl från både Svenska och Belgiska hantverksbryggerier med åtta tillhörande ostar.

Ciceron för ölprovningen är veteranen inom suröl Patrik Svensk, med över 30-talet medaljer i bagaget inom spontanjästöl. Patrik är försäljning och marknadschef på Eskilstuna Ölkultur, utbildad öldomare, silvermedaljör i World Cup of Beer, fyrfaldig guldmedaljör i Svenska Mästerskapen i Hembryggd öl och flerfaldig finalist i dom Amerikanska Mästarskapen.

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
  • Ölprovning
    595 kr
    595 kr
    0
    0 kr
Totalt0 kr

Dela detta evenemang