Södvik Säsong årgång 2018, ekologisk

En ljus, torr och smakrik belgisk öl. 6,5 %

Under nio raka år har vi presenterat denna veteran bland svenska saisoner, och på tal om trotjänare är årets brygd en subtil hyllning till Lars Ekström från bryggeriet Eskilstuna Ölkultur som går i pension. I år har vi rört om ordentligt i grytan och skruvat lite på receptet.
Årets är öl en genuin skördeöl inspirerad av vallonsk bondeölstradition. Torr och fruktig, smakrik och värmande. Smaken är nyanserad med inslag av ljust bröd, aprikos, kryddpeppar, honung och banan.
Väl mött!
Jens Skrubbe
Gustaf Waesterberg
Eskilstuna Ölkultur är stolta över vårt långa samarbete med belgoexperterna Jens och Gustaf. Vi brygger med förkärlek belgiska öltyper där saison är en favorit. Som vanligt är det Mia Albertsson som gjort konstverket som blivit etikett.
Södvik Säsong säljs vid Systembolagets webbsläpp klockan 10.00 fredag den 7 september. Det går att beställa enstaka flaskor till butiker i hela Sverige. Enstaka välsorterade butiker i bland annat Stockholm, Göteborg, Linköping och Umeå har ölet på hyllan. Dessutom har Tuna Park i Eskilstuna tio lådor.

Tips på mat till Södvik Säsong årgång 2018, ekologisk

Södvik Säsong är en utmärkt matöl som passar till fisk, grönsaker och italienska rätter. Den är också utmärkt i sin egen rätt.

Beska

Fyllighet

Sötma

Beställ nu

(Du skickas vidare till systembolaget.se där all beställning av öl sker.)

Letar du efter någon annan av våra öl? Se alla våra öl

Senaste nytt

Recent Posts / View All Posts

Vem vinner Sörmländska mästerskapen i hembryggning? Tisdag 28 maj på Eskilstuna Ölkultur

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

Tisdag den 28 maj är det dags att utse den allra första sörmländska mästaren i hembryggning! En batch om 1 000 liter att säljas på Systembolaget står på spel för…

Lördag 1 jun: RADIO ACTIVE

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

1/6 Radio Active De kan nästan kallas Ölkulturs husband. De hette tidigare Radio16 och gör radiohits i punktempo. Boka bord info@eskilstunaolkultur.se ∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞  ”Slussvaktarn”, Ölkulturs sommarpub vid ån. Öppet ons-lör från kl….

Folköl och must. 6 flaskor för 100 kronor

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

Bryggeributiken på Faktorigatan 1 är laddad med folköl och sommarmust. Vi har öppet vardagar 09.00 – 16.00. Det vi erbjuder är tre sorters folköl bryggd i Eskilstuna för eskilstunabor! ESKILSTUNA…

Sommar med Eskilstuna Ölkultur!

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

Ljus,  lättdrucken och alkoholsvag, så ska sommarölen vara! Eskilstuna Ölkultur erbjuder dessutom variation till grillen, salladen eller efter gräsklippningen. Eskilstuna Sommar-IPA, 6,0 % är en amerikan i New Englandstil, vilket…

Upplev vår öl i Bryggeripuben

Våra öl smakar bäst i vår egen pub i bryggeriet. Sitt vid kopparpannorna i en byggnad från mitten av 1800-talet, centralt vid Eskilstunaån. Här finns hela vårt utbud med testprodukter och exklusiva erbjudanden. Vi har tolv kranar och importöl, gästkranar och ett spännande flaskutbud. Vi har också en restaurang med lokal och god mat.

Välkommen att besöka oss!

eu_eco

Ekologiskt certifierade

Vi värnar om vår miljö så självklart är vår produktion ekologiskt certifierad.

icon_beer

Öppen ölprovning

Ibland bjuder vi in till öppna ölprovningar. Läs vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook så vet du när det händer.

icon_whisky

Du kanske gillar Whisky?

Lugn, vi har även en whiskysektion där du hittar likasinnade.