Eskilstuna ekologisk Björksaison

Ljus, syrlig belgisk öl

Eskilstuna Ölkultur presenterar en ny folköl som i höstas tog silver i Matverk Sörmland, en tävling för att ta fram nya lokala, hantverksmässiga produkter inom mat och dryck.
ESKILSTUNA ekologisk BJÖRKSAISON är bryggd på den första lokala och ekologiska malten från Warbro kvarn i Sörmland. Björklöven som smaksätter ölet är från Högtorps gård i Sörmland och själva bryggningen har skett i Eskilstuna.

Ölet har en alkoholhalt på 2,8 volymprocent.  Det är en frisk och lätt syrlig dryck som passar utmärkt som måltidsdryck eller törstsläckare.
Eskilstuna ekologisk Björksaison finns att köpa i Eskilstuna Ölkulturs bryggeributik och hos Stora Coop i Eskilstuna. I Stockholm distribueras den av Nordisk öl&dryck och finns bland annat i ETC:s butiker och hos ICA Järvastaden, ICA Liljeholmen och ett antal butiker på Södermalm.

Tips på mat till Eskilstuna ekologisk Björksaison

Den belgiska ölstilen saison, också känd som farmhouse ale, är ett friskt, kryddigt och lätt syrligt öl med fint skum. Ursprungligen bryggdes stilen för att vara en törstsläckare under den varmaskördetiden men den är också en mångsidig mat­öl.   Väl utjäst, med pigg syra och kryddiga aromer passar den till maträtter som har kryddig och Smakrik karaktär men inte är alltför heta. Bouillabaisse som är smaksatt med fänkål och saffran passar utmärkt. Sallader med smakrika blad som ruccola, rosso och frisé tillsammans med en lättvinägrett och en grillad köttbit är perfekt på sommaren. Framåt hösten kan man gärna dricka den till ljusare vilt med enbärsgräddsås. Den livliga kolsyran parerar grädden och ölet har fina enbärstoner som lyfts fram.

Bubblare: Krämiga hårdostar med mild och lite jordig karaktär som Garrotxa.

Beska

Fyllighet

Sötma

Letar du efter någon annan av våra öl? Se alla våra öl

Senaste nytt

Recent Posts / View All Posts

30 januari kör vi igång onsdagarna igen!

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

Onsdag 30/1 Lillördag  med Peter Torsén. Lillördag är tillbaka med årets första gäst, Lotta Lagerström från ClownClubben. En inflyttad värmlänning med många strängar på sin lyra. Under kvällen håller Peter, som vanligt, ett…

Testa vår Provbricka – Varje fredag

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

På fredagar öppnar vi kl. 15:00. Varför inte börja helgen med lite AW? Testa vår provbricka med 5 av våra bästa öl. De här ingår på brickan: 1 Eskilstuna Stolt lager…

NY ÖL: ESKILSTUNA XII, wee heavy

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

Eskilstuna XII, wee heavy Eskilstuna Ölkultur fyller 12 år som bryggeri och uppmärksammar det med en kraftfull wee heavy på 10%. Eskilstuna X och Eskilstuna XI var båda imperial stouts,…

LIVEMUSIK LÖRDAGAR

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

LIVE-LÖRDAGARNA 2019: 26/1  –  3Ton och Adrian Jazz, blues, funk och latin – Som vanligt svängigt, rakt och enkelt En kväll med: Adrian Holmström – saxofonist som syns i många olika sammanhang, fn…

Upplev vår öl i Bryggeripuben

Våra öl smakar bäst i vår egen pub i bryggeriet. Sitt vid kopparpannorna i en byggnad från mitten av 1800-talet, centralt vid Eskilstunaån. Här finns hela vårt utbud med testprodukter och exklusiva erbjudanden. Vi har tolv kranar och importöl, gästkranar och ett spännande flaskutbud. Vi har också en restaurang med lokal och god mat.

Välkommen att besöka oss!

eu_eco

Ekologiskt certifierade

Vi värnar om vår miljö så självklart är vår produktion ekologiskt certifierad.

icon_beer

Öppen ölprovning

Ibland bjuder vi in till öppna ölprovningar. Läs vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook så vet du när det händer.

icon_whisky

Du kanske gillar Whisky?

Lugn, vi har även en whiskysektion där du hittar likasinnade.