Hårdrock med Shamrock på lördag 27 januari!

Eskilstuna Ölkultur är ett av Eskilstunas viktigaste scener för lokal musik! Minst varannan lördag är det levande musik på Ölkultur! Främst är det lokala band som spelar för en lokal publik utan ersättning. Vid enstaka tillfällen tar vi inträde, annars är spelningarna ett sätt att ha en trevlig kväll med kompisar, god mat och god öl. Varsågoda, här är vårens spellista! Det kommer mera efter hand och alla är välkomna!

Lördag 27 januari
Shamrock
Ölkultur ordnar hårdrockskväll lördag 27/1
Då kommer Shamrock att leverera en bunt klassiker live från scenen med början kl 20.30. Bandet hör hemma i Eskilstuna och merparten av medlemmarna har hängt ihop under 13 år som band. Vi spelar covers som de flesta känner igen. Det handlar mest om hårdrock från 60-90-talen, men även lite punk, rock och blues.
Gitarr – Juha
Bas – Micke
Trummor – Oskar
Sång och gitarr – Peter

Fredag 3 februari
Råttkungen
Råttkungen spelar musik inspirerad av svensk progg, visor, rock och folkmusik. Bandet bildades 2016 och släpper sitt första album ”Vi ägnar så mycket tid åt att dö” 22 december 2017. Medlemmarna spelade tidigare i Eskilstunabandet EPA men har nu bildat nytt band med helt nytt sound.
Råttkungen är :
Jens Tejland – Sång, gitarr, piano och orgel
Marcus Bidebo – Gitarr, sång, slagverk och trumpet
Gustaf Nyman Björklund – Bas, trummor, sång

 

Lördag 10 februari
Oaw, On a wednesday
On A Wednesday från Eskilstuna spelar bara egna låtar och man har recenserat bandets musik så här: ”Man får känslan av att befinna sig i gränslandet mellan en väldoftande sommarbris och en annalkande höststorm.  För samtidigt som man fångas av en skörhet, en lätthet som understryks av den emotionella sången så bygger bas och trummor en stabil grundstomme där de The Edge-inspirerade gitarrslingorna utgör vassa, men välformade ornament i denna välljudande arkitektur.”
Sång: Anna Lybeck
Gitarr: Kent Hellström
Bas: Mikael Lidholm
Trummor: Stefan Frisenfelt

Lördag 24 februari
Spice Garden
Äntligen Eskilstuna Ölkulturs gamla Bartender Emelie Rösler! Nu kommer hon med sitt band med skolade musiker från vår kära huvudstad Stockholm. Med ena foten i punk och den andra i indierock och slutligen den tredje i klaveret har Spice Garden spelat sig runt Stockholm med kaotiska spelningar där ölglas krossas och tänder slagits ut (sorry).“…ett av de bästa livebanden från huvudstaden.” – GAFFA

Lördag 10 mars
3Ton
Svängigt, rakt och enkelt. Det handlar om jazz, blues, rock och latin.
I gruppen ingår:
– Hans Strömbergsson gitarr, keyboard, fiol och sång
– Ulf Lundell bas och sång
– Gunnar Arvidson trummor och sång.

Lördag 24 mars
Vita Vatten
Tre år sen sist, men nu är det äntligen dags igen för en konsert med Eskilstunabandet Vita Vatten på Ölkultur. Det blir lite av nypremiär, då bandet tagit en paus från spel inför publik. Under de senaste tre åren har massor med nya låtar skapats så publiken kan räkna med både nytt material samt ett något ändrat sound då Harri Tuovila (dragspel) lämnat bandet. Den fyra man starka uppsättningen består idag av Patte Pettersson; trummor, Tommy Pettersson, bas, Robban Lindell, gitarr och Petri P Jansson, gitarr och sång.

Påskdagen, söndag 1 april
Peter Torsén med Grabbarna och Walter Kurtsson

Lördag 2 juni
Paper Jam
Rock, pop, blues

Lördag 16 juni
The Hell Rings
Nu kommer Eskilstunas nya stoltheter The Hell. Alla med rötter i 70 talets underbara hårdrocksvärld.  Kapellmästare är ikonen Christer Heldring bakom trummororna. Spelar med bl a. Baditudes m.m. På bas den legendariska gitarristen från Crystal Pride Micke Lundberg. Han har tyvärr bytt bort pudelfrissan. Bakom gitarren hittar vi den fantastiska fotografen Håkan Hakkan Strand med flera utställningar i USA m.m. Kan inte bara fota även en grym gitarrist. På sång har vi sångaren som alla vill ha (men vi fick han)  den flitigt anlitade och mannen med guldstriden Anders Selander

Lördag 30 juni
Radio 16
När ni trodde att det det sista coverbandet brunnit upp i en gränd bakom din lokala klubb och att röken som stiger var det sista oset ni känt av trötta musiker. Där i mörkret, med varsin dunk i handen smyger RADIO 16 redo att kasta jetbränsle över glöden som aldrig slocknar, sätta eld på musik ni älskar och få publik i brand. Med rötter i punken, hårdrocken och diverse annat publikfrieri sätter RADIO 16 adrenalinstinn känsla på musik som aldrig var tänkt att levereras såhär. Ni kanske inte är medvetna vad som väntar er, men ni kommer aldrig att glömma oss.
Sång Roger Hildenborg
Gitarr Anders Rösler
Gitarr Danne Fyhrqvist
Trummor Adam Hildenborg
Bas Ulf Hedlund