Anmäl dig till ölkulturresa till Oppigårds bryggeri och Avesta Art lördag 25 augusti

Med ölkultur menar vi både öl som kultur och  kultur utan öl. Lördag den 25 augusti kombinerar vi våra intressen med en resa till Oppigårds bryggeri i Dalarna och konstutställning på Avesta Art. Anmäl dig på info@eskilstunaolkultur.se och följ med!

Vi avreser 09.30 med buss från hotell Bolinder Munktell, på resan ett sedvanligt quizz med. Framme i Avesta släpps vi av vid Verket, där man efter eget skön fyller på magen i det lokala fiket, smörgås och fikabröd finns.

Först konst
Avesta Art är sedan 2011 ett årligen återkommande konstevenemang med både permanent konst och inbjudna utställare, i år tolv konstnärer från Sverige, Italien, Japan, Polen och Finland. Torsten Jurell, Ölkulturs egen ”huskonstnär”, tillhör den senare kategorin. Årets tema heter Illusioner och Torsten visar en mekanisk teater och skulpturer i kinesiskt porslin.
Utställningarna visas i Verket, en unik och vacker industrimiljö från järnverkens glansperiod. Utställningsytan är drygt 5000 m2 fördelade på tre våningar och massvis med rum. Här finns även en industrihistorisk utställning. Avesta Art gästas av ca 20.000:- årliga besökare. Vi får en guidad visning som tar ca 1,5 timma. Läs mer om Verkets utställning här

Sedan öl
Efter Verket och Avesta Art fortsätter vi med bussen till Oppigårds bryggeri, byggt i en hage till en gård som varit i släktens ägo sedan 1700-talet. Bryggeriet har haft en kraftig utveckling under sina 15 år, från första årets 8.000 liter till idag över 2 miljoner och en nyinstallerad burk-lina. Idag är de utan tvekan Sveriges främsta mikrobryggeri med ständigt god kvalitet på ölet.
Vi inleder med mat och får därefter en guidad visning följd av en ölprovning. Totalt provar vi sex sorter varav en till maten. Det finns två rätter att välja mellan: Sjömansbiff, inlagd gurka och sallad eller Ölköttbullar, varma grönsaker, potatis och paprikasås. Vegetariskt går att boka.
Senast 18.30 kör bussen tillbaks till Eskilstuna. Läs mer om Oppigårds här

Detta är en intresseförfrågan. Vi behöver vara 20 personer som åker. Anmäl dig därför omedelbart till info@eskilstunaolkultur.se så återkommer vi med hur du betalar om vi blir tillräckligt många.

I resan ingår: 
-Buss t.o.r. Eskilstuna –Avesta/Oppigård
-guidad visning på Avesta Art
-mat på Oppigård
-guidad visning av Oppigårds
-ölprovning av Oppigårds öl

Pris:
För medlemmar 1.000 kronor. Icke-medlem 1200 kronor