Unik Port Charlotte via Eskilstuna Whiskykultur

Eskilstuna Whiskykultur är en sektion av föreningen Eskilstuna Ölkultur. De har gjort en oberoende buteljering av Port Charlotte whisky. En oberoende buteljering (på engelska IB efter Independent bottling) är att köpa in ett fat som buteljeras och släpps med egen etikett.

Port Charlotte är en riktigt busig och potent rökwhisky. Whiskyn kommer ifrån det skotska destilleriet Bruichladdich där Port Charlotte är deras namn för tung rökig whisky. Det fat som vi importerade blev 264 flaskor och procenten är kaxiga 64,3% (lite vatten kan behövas)
Våra vänner i whiskykultur beskriver den så här:
En söt och lite småskitig rökighet, väl inlindad av rökta charkuterier, mineraliska torra toner,  väl inlindad av rökta charkuterier, mineraliska torra toner, gröna syrliga äpplen och vaniljsöta bourbontoner. Smaken är oljigt rund, rökigheten gör sig påmind utan att ta över och tillåter söta smaker av frukt och rökt korv att komma fram. Söt och balanserad rökig pepprighet i eftersmaken. Den här whiskyn lämnar ingen oberörd!

Flaskorna är privatimporterade via Systembolaget och säljs till medlemmarna i Eskilstuna whiskykultur. Även Eskilstuna Ölkulturs vänner får nu möjlighet att köpa whiskyn för 1398kr per flaska.
För beställning skickar du ett mail till edition1@whiskykultur.se. Då får du information om betalning och hur/när den kan hämtas ut.