Trio julöl från Eskilstuna

I år slår Eskilstuna Ölkultur på stort med tre olika öl att dricka till julen. Alla finns hos Systembolagen i Eskilstuna, i Strängnäs och Västerås eller går att beställa till alla Systembolag i landet. Glöm inte heller att Eskilstuna Ölkultur gör en egen julsnaps och Eskilstuna Julmust!

Eskilstuna God Jul ale är en kopparröd ale med tydlig humlearom och en distinkt beska. Smak och arom med fräsch citruskaraktär
i förening med toner av barrskog.
Så här tycker Eskilstuna Ölkultur att en julöl skall smaka för den som gillar humlig öl.
4,8 ABV

Eskilstuna Bitter Jul är en vackert kopparfärgad ale med balanserad beska och mjuk fruktighet. Engelska humlesorter förenas med pilsnermalt och mörk munchnermalt i ett öl som passar utmärkt till den svenska julmaten.
Så här tycker Eskilstuna Ölkultur att en julöl skall smaka för den som gillar maltig öl.
4,8 ABV

Eskilstuna Robust Julporter är en svart fyllig och värmande öl med mjuk beska. Doft och smak präglas av karamell, kaffe, choklad och lakrits.
Så här tycker Eskilstuna Ölkultur att en julöl skall smaka till chokladpralinen eller alldeles på egen hand.
8,5 ABV

Eskilstuna Stolt snaps är gjord på öl från Eskilstuna Ölkultur, destillerad i Gnesta och kryddad med kummin. Kryddig smak med inslag av kummin och citrusskal. Kryddig doft med inslag av kummin, gula päron och pomerans. Serveras kyld som snaps.
Alkoholhalt 38 procent.

Eskilstuna Julmust är en extra mustig version av originalreceptet från 1910. Vi har förpackat drycken i en behändig 33 cl glasflaska.
Eskilstunaborna har sedan länge kommit på hemligheten med vår goda must, men förra året testade Matgeek 14 sorters julmust. Han tvekade inte, utan utsåg Eskilstuna Julmust till Sveriges godaste!
Eskilstuna Julmust köper du enklast i vår bryggeributik på Faktorigatan 1. Öppet vardagar 09.00 – 16.00. Bor du i Stockholm finns det flera folkölsbutiker som tar in
Julmusten innehåller noll procent alkohol