Fredag/Lördag: LIVEMUSIK HELA HELGEN!

ESKILSTUNA ÖLKULTURS SPELLISTA HÖSTEN 2018

SCEN ÖLKULTUR
Minst varannan lördag är det musik hos Eskilstuna Ölkultur. Mest lokala band och nästan alltid gratis!
Välkommen till bra musik! Här är aktuell lista:


LIVEMUSIK HELA HELGEN
Fredag 28 sep: Walter Kurtsson & Grabbarna
Lördag 29 sep: BADiTUDE (Special Guests: Bleak Outlook DC)

Fredag 28 september
Kvällen gästas av torshällagalningen WALTER KURTSSON & The Grabbarna. De har lovat att köra sin  show på engelska och franska eftersom puben kommer av vimla av utländska gäster. Alla är välkomna!

Lördag 29 september
Klassisk punk med BADiTUDE with special guests: Bleak Outlook DC
Nu är det dags för punkveteranerna i BADiTUDES att ta över scenen med buller och brak på Eskilstuna Ölkultur igen. Med sig i bagaget har de ett extremt välfyllt lager med klassiska punklåtar av band som KSMB, Ebba Grön, Sex Pistols, Sham 69, Clash, 999 med flera.
Bandet påpekar gärna och ofta, samt vänligt men bestämt, att de INTE är ett coverband. De är en kulturgärning. Och det står de för. De skulle aldrig drömma om att inte spela musik de inte älskar.
Samtliga medlemmar har sina rötter djupt i punkmyllan och har spelat i band som SS Dase, Minx, WC, TT Reuter och TT Task.
Den spelsugna kvartetten består av:
Christer Heldring: Trummor
Anders Friberg: Bas
Johan Liljegren: Gitarr, sång
Jörgen Bröms: Gitarr, sång

Lördag 6 oktober
THE BARNTWISTERS
Svenska mästarna i gatumusik spelar på Ölkultur. De korades i Mariefred i augusti och framträder inte på gatan utan på vår scen i oktober.
Allt började i balstaskogen. Ett slott som andas kreativitet och drömmar.  ”Det svänger ju katten”  hörde man när folk gick utanför. En stycke basist, trummis, gitarrist och en sångerska bildade bandet The Barntwisters i mars 2017. Våren 2018 så blev deras första egna material klart i studion. Publiken älskar deras mix av rock’n roll, 50-tal och rockabilly.
Bandmedlemmar är på trummor Peter Lyktberg, gitarr Mike Bonanza, sång Evelina Sundström och
ståbas Stefan Källarsson

Fredag 19 – lördag 20 oktober
OKTOBERFESTORKESTERN!
Enstaka biljetter på lördag finns kvar.

 

 

 

 

Lördag 3 november
PAPERJAM
PaperJam –  ”närodlade musiker och återvunnen musik”,  är ett unikt coverband som faktiskt spelar musik vi själva tycker om. PaperJam har en bas i ”Westcoast/AOR” men blandar upp repertoaren med annat som svänger. Vi gillar att ”arra” om låtar och sätta vår prägel. PaperJam har en unik trio på sång samt en klassisk sättning med bas, trumma, gitarr och keyboard.    
PaperJam består av: 
Sång: Emelie Lönnberg Bergström, Frida Lönnberg Bergström och Richard Hedman
Gitarr: Sami Shehadeh
Klaviatur: Johannes Hedlund
Bas: Mattias Hellström
Trummor: Per Ek

Lördag 17 november
BLUE CREAM BAND MED JANNE ELVI

Lördag 1 december
THE HELL
Nu kommer Eskilstunas nya stoltheter The Hell. Alla med rötter i 70 talets underbara hårdrocksvärld. Kapellmästare är ikonen Christer Heldring bakom trummororna. Spelar med bl a. Baditudes m.m. På bas den legendariska gitarristen från Crystal Pride Micke Lundberg. Han har tyvärr bytt bort pudelfrissan. Bakom gitarren hittar vi den fantastiska fotografen Håkan Hakkan Strand med flera utställningar i USA m.m. Kan inte bara fota även en grym gitarrist. På sång har vi sångaren som alla vill ha (men vi fick han)  den flitigt anlitade och mannen med guldstriden Anders Selander

Lördag 15 december
RADIO 16

Juldagen 25 december
HEMVÄNDARKVÄLL för oss som var ute på 70- och 80-talet
med GRABBARNA (Micke Byström, Peter Torsén m.fl) som kommer att spela låtar från sin tid i Heartbreak, Fifty/Fifty och favoritlåtar från Grabbarnas repertoar.
Speciella gäster denna kväll är det legendariska dansbandet GULåBLÅ från Torshälla som har återbildats för detta arrangemang. De har lovat att spela ”ett gäng” av sina bästa låtar. Mycket från 60-talet. Skön stämsång utlovas. OBS: Det är inte en vanlig ”danskväll” men lite spontandans bland borden kan nog inte stoppas…
Biljetter släpps i oktober.