Varje vecka – Veckans belgare!

Eskilstuna Ölkultur sätter den belgiska ölkulturen högt och brygger bland annat Eskilstuna Tripel, Eskilstuna Belgisk IPA och Södvik Säsong. I bryggeriets pub har alltid funnits många belgiska gästöl. Det är därför ett naturligt steg att bli Belgoklubbens ambassadörspub och kunna erbjuda våra gäster en ny belgisk öl varje vecka.
Veckans belgare betyder att vi är en av Belgoklubbens ambassadörspubar där vi varje vecka har en ny 75-centilitersflaska från Belgien att erbjuda. Vi väljer bland Belgoklubbens stora urval av öl. Du ser på bardisken vilken flaska vi har. Vi testar genom att ta in sex flaskor varje vecka så vänta inte att pröva!
Denna vecka:
Floreffe Prima Melior, en dubbel på 7 ABV
Med en spektakulär hätta likt en tomteluva och en beckmörk kropp möter denna munkinspirerade klosterale din blick. Denna isblåklädda flaska bjuder på en mängd olika karaktärsdrag i form av mjuk sötma, lätt brända toner, fina stråk av tobak och cederträ, angenäma noter av katrinplommon där slutligen allt lindas in som en julklapp i ett skimmer av anis. Att detta är bryggeriets prestigeprodukt råder det inga tvivel om och stoltheten lyser