Eskilstuna påsköl, engelskt till äggen

ESKILSTUNA PÅSKÖL!
Vår första påsköl är en vackert kopparfärgad ale i stilen engelsk bitter. Engelska och amerikanska humlesorter och svensk pilsnermalt ger en fyllig karamellsmak och ett öl med blommig och kryddig humlearom och behaglig beska. Fruktig smak med inslag av rågbröd, blodgrapefrukt, aprikos, apelsinskal, ljus sirap och örter.
4,0 ABV. Kommer på Systembolagen i Eskilstuna och beställningssortimentet 27 mars
Läs mer här

 

Vi firar Eskilstuna Ölkultur tio år som bryggeri med en eXtraordinär öl!
Eskilstuna X

En öl svart som natten med drömlik smak av vanilj, kaffe och choklad
Eskilstuna Ölkultur har bryggt öl i tio år. Det firar vi med en makalös imperial stout. Vi kallar den X, som i den romerska siffran för tio.
ESKILSTUNA X krävde två bryggdagar, tio maltsorter, tio kilo humle och fyra månaders lagring på amerikanska bourbonfat. Det ger en öl svart som natten med drömlik smak av vanilj, kaffe och choklad, som utan problem kan lagras tills vi firar 20 år.
ESKILSTUNA X är en exceptionell öl där vår bryggare Robin Andersson lagt ner all sin stora kunskap. Ölet har kokats i tre timmar med extremt långsam avsilning för att koncentrerar smaken och få så mycket färg och smak från malten som möjligt. Sammanlagt två tolvtimmars bryggdagar krävdes. Bland maltsorterna finns Carafa III, Chokladvetemalt och Special B. Humlen är Magnum och Willamette. X är jäst med belgisk trappist och saisonjäst.
Efter bryggningen har halva volymen varit lagrad 18 veckor på bourbonfat från Heaven hills destilleri och blandades sen med den andra halva och lagrades i ytterligare 4 månader.
ESKILSTUNA X är vår hittills starkaste öl på 13 ABV