Anders F Rönnblom fredag 29 september

Fredag den 29 september spelar Anders F Rönnblom på Eskilstuna Ölkultur. Han är en i raden av musiker som spelat på Eskilstuna Ölkultur de senaste 13 år. Så länge har en av Eskilstunas viktigaste scener för levande musik varit bryggeripuben. Sedan vi öppnade puben för allmänheten har vi haft spelningar minst varannan lördag och fullsatt för att lyssna på både lokala förmågor och artister som är kända i hela landet. För det mesta har vi inget inträde, men ett par gånger per år får du betala för musiken.
Nu presenterar vi höstens spelningar. Det blir förändringar, men du kan alltid kolla på vår hemsida för att hitta vilka som spelar och när.

Lördag 23 september
80-TALSKVÄLL med Tomas Erikssons inspelade musik
Kommer ni ihåg banden från förr, såsom: Style, Scotch, Falco, Modern Talking  Depeche Mode med flera? Eller varför inte låtar som: Sounds Like a Melody, Beds are burning, Summer of 69, Kyrie, Power of Love med flera? Då är ni välkomna att komma och lyssna på Ölkultur, och begrunda 80 talets musikaliska utbud – det kan komma något snedsprång där det kanske följer med nåt från både 70 och 90-talet.

LÖRDAG 29 september
ANDERS F RÖNNBLOM
Foto: Carina Hedlund
F:et är tillbaka på Ölkultur med nya FREAK SHOW! ANDERS F RÖNNBLOM med sitt AFR BAND är tillbaka på Ölkultur den 29 september. Alla minns väl förra årets härliga konsert! Med sig denna gång har han den alldeles färska CD/DVD-boxen FREAK SHOW som kompletterar vinyl-LP:n ”HISTORIEN LIGGER FRAMFÖR OSS – AFR BAND LIVE I ATLANTIS STUDIO” som släpptes i november 2016 och fick strålande recensioner.
FREAK SHOW innehåller en CD med 13 nya Rönnblomkompositioner, en DVD med filmen från inspelningen av vinylskivan i Atlantis studio, samt en bok med prov från Rönnbloms konstutställning FACES FREAKS FANTASY.
Biljetter köper du på Tickster

Fredag 13 och lördag 14 oktober
OKTOBERFEST!
Läs mer här

Torsdag 19 oktober
CHRIS HIATT
Chris Hiatt är kanske mest känd här för sina tolkningar av Stevie Ray Vaughan. Men han är  i själva verket en mycket mångfasetterad och oförutsägbar musiker som behärskar en rad  olika stilar allt från en melodiös rock inte helt olik ”westcoast” via pop och gammal klassisk  soul till blues. Men räkna med att det i första hand blir blues och bluesrock så det ryker!  Chris Hiatt trivs mycket bra i Sverige. Den här turnén är den sjuttonde i ordningen. Chris har  genom åren fått många svenska vänner som han håller kontakt med via e-post. Och han ser  alltid mycket fram emot att få komma tillbaka och träffa sina svenska fans igen.  Bandet bildades 1992 som Chris Hiatt and Cold Shot men presenterar sig numera kort och  gott Chris Hiatt. Med sig på turnén har Hiatt trummisen Alan Elam och basisten Stevie G
Foto: Ulf Johnsson

Lördag 28 oktober
LITTLE RED AND THE ROOSTERS

L
ittle Red & The Roosters are still alive and kicking!
Efter att under femton års tid vilat sig i form i olika projekt är det dags att återigen
leverera blues med ”output”, ”djävlar anamma”, ”sisu” eller vad du vill kalla det.
Little Red & The Roosters består av följande ärrade veteraner:
Micke Möller: Sång, gitarr
Freddan Boyton : Gitarr, sång, munspel
Per Ek: trummor
Seppo Riutanheimo: gitarr
Jappe Pettersson: bas, sång
Välkomna 28:e oktober till Ölkultur och hjälp oss lyfta taket. Vem vet, kanske du till och
med får höra ”den låååånga tonen”.

Lördag 4 november
PAPERJAM
PaperJam är ett unikt coverband som faktiskt spelar musik vi själva tycker om. Bandet har en bas i ”Westcoast/AOR” men blandar upp repertoaren med annat som svänger. Vi gillar att ”arra” om låtar och sätta vår prägel. Kompet har en klassiks sättning med bas, trumma, gitarr och keyboard samt tre personer på sång. 
Vi spelar på företagsevent, after work, krogar, privata fester och alla andra ställen som tillåter bra musik med skönt sväng.
PaperJam består av: 
Sång: Emelie Lönnberg Bergström, Frida Lönnberg Bergström och Richard Hedman
Gitarr: Sami Shehadeh
Klaviatur: Johannes Hedlund
Bas: Mattias Hellström
Trummor: Per Ek

Fredag 10 november
ROGER KARLSSON och
CHARTA 77

Lördag 11 november
DISKOKVÄLL
Föreningens medlemmar drar på diskostassen och fräschar upp movesen.

Lördag 18 november
ROB FARLEY AND THE FAILERS, RFATF
Tycker du det kallt och mörkt ute just nu? Om du väl kommer till Ölkultur lördagen 18 november så kommer du garanterad bli uppvärmd från ljudet av Eskilstunas bästa live band, Rob Farley and The Failers. RFATF är bandet som får upp en hel publik på fötterna med sin egna skrivna rock ’n punk musik. Missade du RFATF på Eskilstuna Parkfestivalen så har du ännu en chans här!
Lördag 25 november
SVAHNMÄRKT
Jimi Hendrixkväll
Inträde

Lördag 9 december
PRINS EUGENE
Prins Eugen är den lyckade mixen av olika generationer, punk,funk och en djävulsk energi ! Bandet har funnits sedan februari 2016 och har på kort tid utvecklats till ett magiskt och explosivt sällskap!
Medlemmar:
Tom Holmlund: Sång, percussion och även en hängiven bartender på Ölkultur
Jonatan Martinez: Trummor
Sebastian U Honkkanen: Gitarr
Alf Kling: Saxofon
Andreas Olsson Horvath: Gitarr
Ola Öhlin: Bas

Lördag 16 december
Klassisk punk med BADITUDES
I december är det dags för punkveteranerna i BADiTUDES att ta över scenen med buller och brak på Ölkultur i Eskilstuna igen. Med sig i bagaget har de ett extremt välfyllt lager med klassiska punklåtar av band som KSMB, Ebba Grön, Sex Pistols, Sham 69, Clash, 999 med flera. Bandet påpekar gärna och ofta, samt vänligt men bestämt, att de INTE är ett coverband. De är en kulturgärning. Och det står de för. De skulle aldrig drömma om att inte spela musik de inte älskar. Samtliga medlemmar har sina rötter djupt i punkmyllan och har spelat i band som SS Dase, Minx, WC, TT Reuter och TT Task.
Den spelsugna kvartetten består av:
Christer Heldring: Trummor
Anders Friberg: Bas
Johan Liljegren: Gitarr, sång
Jörgen Bröms: Gitarr, sång
http://www.facebook.com/BADiTUDES
http://youtube.com/baditudes