BOKA JULBUFFÉ PÅ ÖLKULTUR!

Från 23 november glittrar juleljusen i kopparpannornan när Eskilstuna Ölkultur öppnar dörren för julens dofter och smaker i vår bryggeripub. Vi serverar julbuffé med två egna julöl, egen snaps och egen julmust därtill. Maten är gjord av köksmästaren Lasse Dahlén, som tillverkar alla charkuterier själv och grillar allt på plats. I år har vi verkligen ”höjt ribban” för vad ett julbord kan vara!

Kontakta Ann Hedlund på 016-13 17 14 eller info@eskilstunaolkultur.se
Alla priser nedan är exklusive moms  / Se längst ned vilka dagar som du kan boka julbord

 


Lilla julbuffé
Entré: Vår egen äppelglögg med pepparkakor & potkäs
På bordet dukas ut:
Liten korv & charkbricka, med tillbehör

Förrätt: Sill & lax med lagrad ost, surdegsknäcke & kokt potatis
Från grillen, serveras utomhus samt trancheras vid buffé:
Rimmad vildsvinstek
Glacerade vildsvinsribbs
Vildsvinsprinskorv
Lilla blodprinsen
Julkorv på vildsvin i doppspad
Ansjoviskryddade viltköttbullar
Tillbehör: Maltvinäger & honungsenap
Rödkål KB ”style”
Syrliga kanellingon
Pepparrotskryddad äppelkompott
Sallader:
Grönkålsallad m granatäpple, maltvinäger, rökt salt & kallpressad rapsolja
Rödbetsallad med hallonvinägrett, fårost & hasselnötter
Dessert:
Carameliserad rispudding m saffran, mandel, nötter & sultanrussin, lättvispad kryddig cognacsgrädde, fruktkompott
Pris: 295:-/pers ex moms (min 25 pers)

Kontakta Ann Hedlund på 016-13 17 14 eller info@eskilstunaolkultur.se 
Alla priser nedan är exklusive moms  / Se längst ned vilka dagar som du kan boka julbord.

Stora julbuffén
Entré: Vår egen äppelglögg med pepparkakor & potkäs
Sill: Dahlénsill (matjesinläggning familjerecept, tomtabaserad)
Skogmästarsill (granskott, enbär, lingon, gin, klar inläggning)
Tillbehör:Kokt potatis
Lagrad hårdost från Jürss mejeri
Surdegsknäcke, vörtbröd från Printz bageri
Lax: Najadrökt vildlax från Ångermanälven
Tillbehör Senapssås kryddad med sörmlandshonung, senap & dill
Waldorfsallad  (äpple, selleri, valnötter)
Rökt kött:Hjärta, (vildsvin/dovhjort)
Dovhjortstek
Tillbehör: Pepparrotscreme
Lökmarmelad
Kall korv: Viltsalami
Fårfanfar
Hjortrökare m gröna enbär (specialrecept Luxrestaurang)
Tillbehör: Saltgurka, syltlök
Paté & pastej: Viltpate, Grönpepparpate
Tillbehör:Saltgurka
Vår egen vinbärscumberland
Sallader:  Grönkålsallad med granatäpple, maltvinäger, rökt salt & kallpressad rapsolja
Rödbetsallad med hallonvinägrett, fårost & hasselnötter
Från grillen, serveras utomhus samt trancheras vid buffé:
Rimmad vildsvinstek
Glacerade vildsvinsribbs
Vildsvinsprins
Lilla blodprinsen
Julkorv på villdsvin i doppspad
Ansjoviskryddade viltköttbullar
Tillbehör:Maltvinäger & honungsenap
Rödkål KB ”style”
Syrliga kanellingon
Pepparrotskryddad äppelkompott
Dessert:  Carameliserad rispudding m saffran, mandel, nötter & sultanrussin,  lättvispad kryddig cognacsgrädde, fruktkompott
Pris: 485:-/pers ex moms (min 25 pers

Kontakta Ann Hedlund på 016-13 17 14 eller info@eskilstunaolkultur.se
Alla priser nedan är exklusive moms  / Se längst ned vilka dagar som du kan boka julbord

DRYCKESERBJUDANDE
Eskilstuna God Jul Ale
En humlig och kopparröd ale med citrustoner och distinkt beska. 5,6 %.
Eskilstuna Julbock
Fyllig, mjuk lager med len beska och vackert rödbrun färg. 6,5 %.
Eskilstuna Julmust
Eskilstuna ska ha sin egen julmust. Därför har vi gjort en extra mustig version av originalreceptet från 1910 . 0 %
Eskilstuna Björksnaps
En snaps i aquavitstil där öl från Eskilstuna Ölkultur destillerats och sedan smaksatts med späda björklöv som bidrar med sötma och en mild beska. 38 %

PRIS FÖR DRYCK

Fatöl 40 cl 70 kr
Vin & cider 60 kr
Alkoholfritt vin eller öl 40 kr
Stoltsnaps, 15 kr/cl  Björktsnaps, 15 kr/cl
Kaffe 15 kr

Då firar vi jul på Eskilstuna Ölkultur:
Tis 23/11   Tis 27/11   Fre 30/11   Tis 4/12
Tors 6/12   Fre 7/12   Tis 11/12   Tors 13/12
Fre 14/12   Tis 18/12   Tors 20/12   Fre 21/12

Kontakta Ann Hedlund på 016-13 17 14 eller info@eskilstunaolkultur.se