Jimi Hendrixkväll onsdag 24 maj

Jimi Hendrix för hela slanten blir det denna Lillördag. Christer ”Shelter” Bergström har många strängar på sin lyra. Han är inte bara expert på andra världskriget utan hävdar själv att han är stans största Hendrixfan. Eftersom han dessutom är bokförläggare passar han på att ge ut en bok om Jimi Hendrix.

Christer spelar musik av Hendrix, gör en Hendrixquiz och dessutom presenterar han boken om Jimi Hendrix som kommer på Vaktel förlag.
God mat och god öl har vi som vanligt på Lillördag.

Veckans Ölnyhet
Eskilstuna Vete-IPA

En ljus IPA med stor fruktighet från moderna humlesorter.
Alla älskar IPA och sommartid dricker många av oss veteöl. Kombinationen av IPAns intensiva fruktighet med veteölens lätta syrlighet blir något alldeles extra. En härlig törstsläckare sommaren 2017. Därtill bryggd med ekologiska råvaror. 5,3 ABV. OBS! Det finns bara ett fat så passa på!

Veckans Belgare är Two Faced Jack, en barley wine på 12 ABV som Belgoklubben beskriver så här:
”Som ett sprakande fyrverkeri av smaker lyser detta belgiska Barley Wine upp vinternatten. En smakexplosion upphöjt till tre. Brygden består av en blandning mellan bryggeriets julöl Klevere Tien och dess Schuppenboer Tripel som fått vila till sig på vitvinsfat. Trots kraften och trots alla smaknyanser är produkten relativt lätt i kroppen vilket gör den förrädisk som en isfläck under pudersnön. Mys med denna mäktiga öl när natten har sänkt!”