Eskilstuna quadrupel 2016 och Södvik Säsong 2017 finns bara i bryggeripuben!

Vi kan rapportera att båda ölen sålde slut nästan omedelbart. Södviks Säsong får vi vänta till nästa år för nästa släpp. Quadrupeln vet vi inte om den nånsin kommer igen.
Eskilstuna Ölkultur presenterar presenterar två exklusiva produkter. Båda finns förstås för medlemmar och gäster i vår bryggeripub!
ESKILSTUNA QUADRUPEL 2016 är en belgare, men så ovanlig att den inte har en egen ölstil. Den första kända quadrupeln skapades av ett holländskt trappistbryggeri. Vår Quadrupel är en medelfyllig öl med en rik maltkropp som piggas upp av en mjuk beska och värmande alkohol (10 ABV). Qudrupeln är tänkt som en årgångsbryggd som ska avnjutas under vintermånaderna. Om sensommarkvällen känns lite kylig passar den alldeles utmärkt.

SÖDVIK SÄSONG 2017
För åttonde året i följd har vi glädjen att presentera denna pionjär bland svenska saisoner. Årets upplaga är likt fjolårets helt ekologisk och i år har vi lekt lite med humlen samt för första gången torrhumlat vår kära produkt. Som brukligt har vi även detta år lånat en av Mia Thybergs
fantastiska målningar till att pryda vår etikett. Årets öl är bryggd på Eskilstuna Ölkultur och det är en genuin skördeöl inspirerad av vallonsk bondölstradition. Torr och fruktig, smakrik