SLUTSÅLD OKTOBERFEST! Fredag 19 och lördag 20 oktober

Fredag den 19 oktober klockan 18.00 slår vi tapp ur tunnan på årets oktoberfestöl. Sedan fortsätter festen i dagarna två, fredag 19 oktober och lördag 20 oktober.

Båda dagarna är utsålda, vilket betyder att puben är stängd den helgen.

Så här beskriver vi årets öl:

ESKILSTUNA OKTOBERFESTÖL 2018 är en traditionell sydtysk märzen av det ljusare slaget. Bryggd med pilsner-, münchner-, vete- och en gnutta bokrökt malt. Smaken är dominerande maltig och avslutas med en mjuk beska från tysk och tjeckisk humle. 6,2 ABV

Lasse Dahlén i Stallarholmen har stoppat korven och Anders Strömbergs Tyrolerorkester har polerat instrumenten.
Vi andra letar fram tyrolerhatt, lederhosen och dirndl om vi har. Det är dags för långbord och tunggung.

BILJETTER
Biljetter inklusive en öl och en pretzel kostar 150 kronor. Du köper dem på Tickster. Vänta inte, vi har ett begränsat antal biljetter
Om du vill boka platser för ditt sällskap, maila info@eskilstunaolkultur.se med antal och namn.

Fredagsbiljetter

Lördagsbiljetter

OKTOBERFESTMENY FRÅN VÅR EGEN LASSE DAHLÉN I STALLARHOLMEN
Maten beställer och betalar du på plats:

Meny oktoberfest Eskilstuna Ölkultur 19-20/10-18

Kalterplatte a la KB
Ett urval att de bästa rökta och torkade Sörmländska charkuterierna, serveras med inlagda grönsaker & surdegsbröd
85:-/145:-

Vegetarisk bouillabaisse
Rotfrukter, potatis, bönor & linser som kokas in tillsammans med tomat, fänkål, saffran & vitt vin, serveras med ”black garlic aioli”, surdegskrutonger & ementhalerost
85:-/145:-

Stallarholmsbratwurst
Särmländskt finmalt fläskkött, kummin, muscotnöt & mejram soppas i naturtarm, syras, grillas & serveras med potatissallad smaksatt med äpple, senap, pepparrot & capris, samt specialsenap
155:-


Ementhaler a´la Rademacher
Tunna skivor av förvälld kålrot fylls med schweizerost, duppelpaneras och stekt krispigt i rapsolja, serveras med tartarsås & buljongkokt potatis
165:-
Surkålstallrik ”royale” (min 2 pers)
Surkål brässeras i äppelmust & vitt vin, serveras med urval av Sörmländska korvar, rimmad & rökt kött & chark, några buljongkokta potatisar får man också, specialsenap krävs!!!
185:-
Vildsvinsschnitzel ”Cordon Bleu”
Klassikern som i två år varit storsäljaren på EÖK:s oktoberfest
Vildsvinsinnanlår bankas tunt fylls med ementhalerost samt hårt rökt skinka, dubbelpaneras & stekt krispig i rikligt med smör, serveras med rostad potatis & tomatsallad
195:-


Skånsk äppelpaj med romrussinglass
Här bryter vi den sydtyska dominansen till förmån för Skåne i kombination med carribien. Höstäpplen kokas sönder tillsammans med svartsocker, vanilj och kanel, läggs mellan sockerrostade kavringssmulor med mycket smör, serveras med köksmästarens absoluta favorit: vår egengjorda romrussinglass
85:-
(glassen går också att köpa utan äppelkreationen)
35:-