Sommar med det lokala bryggeriet Eskilstuna Ölkultur

Eskilstuna Ölkultur erbjuder lokal öl av god kvalitet, ute och inne i hela sommaren! Både puben och vår Biergarten är öppna och vi har visning av puben varje fredag klockan 14.00 från midsommar.
När kvällssolen glittrar i Eskilstunaån och det susar i lönn och pil finns ingen bättre plats att ta en öl än på vår uteservering vid den gula Slussvaktarbostaden med snickarglädje. Vi håller öppet både bryggeripub och uteserveringen
onsdag 16.00 – 21.00
fredag 15.00 – 22.30
lördag 17.00 – 22-30.
Uteserveringen vid Slussen har samma öppettider, men stänger cirka 22.00 på helgerna.
(Midsommarhelgen 22-23 juni har vi stängt)

BRYGGERIPUBEN
I bryggeripuben kan du sitta vid bryggverket i koppar eller på uteplatser runt om vårt vackra hus. Där finns restaurang med god mat, tolv kranar med öl och en mängd spännande specialöl på flaska.

FREDAGSVISNING
Från midsommar till skolan börjar har vi visning av bryggeriet varje fredag klockan 14.00. Vi berättar hur bryggningen går till och du får ett smakprov av vår öl. Priset är 100 kronor. Efter visningen öppnar puben.

BIERGARTEN VID ÅN
I Slussvaktaren har vi fyra kranar med öl tillverkad i Eskilstuna och kylen fylld med våra flasköl. På kranarna finns Eskilstuna Sommar-IPA, Eskilstuna Stolt lager och Eskilstuna Weissbier. Speciellt för i år gör vi Slussen ale som bara finns att köpa här i hela världen.
Slussen Ale är en ljus, välhumlad amerikansk pale ale med tydliga citrustoner, söta bär och en lätt smak av tallbarr som avslutas i en torr och markerad beska.
Alla våra övriga öl finns på flaska. Dessutom har vi förstås som vanligt vin, cider, folköl, lättöl, Loka, äppelmust och vår egen Eskilstuna Must.

Observera att vi har kontantlöst vid Slussvaktaren, kort eller swish går bra.

CAFÉ ÖLKULTUR
Victor öppnar uteserveringen varje dag klockan tolv. Då serverar han glass från Grinda Gårdsglass i Malmköping med kaffe, te eller must. Onsdag, fredag och lördag lämnar han över när puben öppnar. Måndag, tisdag och torsdag har caféet öppet till 17.00. Söndagar har vi stängt.

MAT VID SLUSSEN
Du går bra att köpa mat i Slussvaktaren eller äta i puben. Läs veckans erbjudanden på plats eller fråga personalen. I ölträdgården kan du alltid beställa högrevsburgare, halloumiburgare, pulled porkburgare och fiskpinnar, allt med pommes frites.

OBS! Just i år hamnar Slussvaktaren i skymundan bakom byggbodarna vid Kanonhuset. Låt inte det avskräcka dig. Gå förbi bodarna så hittar du serveringen!

PS: Du kan också dricka vår goda öl hos Makkara Yksi, ett trevligt ställe som ligger vid bron över till Fors kyrka!