1
1

Om oss

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt bryggeri sedan 2006 och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna.

Mikrobryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet. De båda kopparpannorna har en kapacitet på
1 000 liter. Jubileumsölen som såldes under Eskilstunas 350-årsjubileum var vår första öl. Sedan dess har vi bryggt över 100 olika ölsorter.
Sedan 2014 har vi i bryggeriet i Eskilstuna pub och restaurang som är öppna för allmänheten onsdag, fredag och lördag.

Ölet bryggs för vår bryggeripub med nästan 1 500 medlemmarna i föreningen Eskilstuna Ölkultur och för våra kunder i Eskilstuna och Mälardalen. Vår öl finns också att beställa över hela landet via Systembolaget.

I puben erbjuds öl på 14 kranar, mat från vår restaurang, trevligt umgänge, musik, konstutställningar och olika arrangemang som den årliga Oktoberfesten och resor till ölmässor.

Pubbryggeriet är också en uppskattad plats för arrangemang av alla de slag, från ölprovningar och bryggerivisningar till bröllop och fester.

Eskilstuna Ölkultur är medlem i Sörmlands Matkluster och är certifierat enligt IP Livsmedel och ekologiskt certifierade enligt EU:s regler.

Eskilstuna Ölkultur är också anslutet till FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen som säkerställer att det finns ett rikstäckande insamlingssystem av förpackningar och tidningar i hela Sverige.

Eskilstuna Ölkultur AB har kollektivavtal med Livsmedelsarbetare- och Hotell- och restauranganställdas förbund. Bolaget är medlem i Livs arbetsgivarorganisation.

Eskilstuna Ölkultur AB är ett familjeföretag där de båda familjerna Olsson-Jerdén och Ukura som varit med sedan starten äger drygt hälften av aktierna. Övriga aktier ägs av drygt hundra personer.

Aktieägarna är hjärtligt välkomna till:
BOLAGSSTÄMMA SÖNDAGEN DEN 12 MARS 2017

PLATS: PUBEN
TID: KL 15.00
dagordning

Årsberättelse 2016:
Eskilstuna Ölkultur AB 2016

Styrelsen
Styrelsen består av sju personer:

Anders Tufvesson, ordförande
Arto Ukura,
Göran Johansson, representant för föreningen Eskilstuna Ölkultur
Anna Jerdén
Eva Lilja
Recep Celik