1
1

Mat för möten

Lasse Dahlén är kocken som drivit flera egna krogar i Stockholm, har varit kökschef på Gripsholms värdshus och på Statt i Eskilstuna bland mycket annat. Sedan några år driver han Köttbutiken Millert&Dahlén i Stallarholmen där han förädlar och säljer sörmländska köttråvaror. I restaurangen använder han lika gärna råvaror från växt- som djurriket.
– Min filosofi är enkel och vällagad mat som ska smaka bra och passa till öl. Jag använder helst sörmländska råvaror efter säsong till exempel Ölkulturs öl, säger Lasse Dahlén.
Dahlén är sedan 1 maj kökschef för restaurang Eskilstuna Ölkultur. Han tar också hand om maten till de många sällskap som hyr Ölkultur för ett företag, kompisgäng eller familjesammankomster.
– Ge mig era önskemål och en budget, så hittar vi en måltid som passar er!
Nedan presenterar vi några förslag på vad vi kan servera grupper som kommer till Eskilstuna Ölkultur. Har du andra önskemål eller vill ställa frågor om maten – kontakta Lasse Dahlén på telefon 070- 735 43 91!

VARMRÄTTER
(minst 15 personer)

Tjälknöl på sörmländsk pale alemarinerad dovhjort, hallon & grönpepparsky, rotfruktsgratäng smaksatt med getost & örter 235:- 

Pytt ”Bellman” med äggula, saltgurka & rödbetor 145:- 

Dubbelbockbrässerad chili på hängmörad högrev, basmatiris, nachos & rostad majscreme 175:- 

Chouxcroute  Ölkultur Special
Belgisk witbrässerad surkål, potatisknödel, Nürnberger bratwurst, rökt sidfläsk, rimmad vildsvinslägg 185:-

Björksaisongravad lax med senapstuvad potatis 165:- 

Samtliga varmrätter inkluderar, nybakat bröd, vispat smör, mixed sallad & dressing  

Alla priser är exklusive moms

Bokning
Definitiv bokning görs inom 14 dagar. Avbokning av besök och deltagare senast sju dagar innan besöket. Därefter debiteras hälften av kostnaden. För besök och deltagare som avbokas senare än tre dagar innan besöksdag debiteras fullt pris. Fullständig information om priser och bokningsregler finns på den bokningsbekräftelse vi sänder er.

Betalningsvillkor
Per faktura, 15 dagar om ingen annan överenskommelse sker.

BUFFE
(min. 25 personer)

Svensk buffé
Inlagd sill, matjessill, gräddfil, dillslungad potatis, rödlök, varmrökt lax, ägghalvor m räkor, grönpepparpaté, cumberlandsås, inlagd gurka, köttbullar, prinskorv, Jansons frestelse, lagrad ost, vispat smör, nybakt bröd, knäckebröd, mixed sallad, senapsdressing, smulpaj med vaniljgrädde.
345:-

Medelhavsinspirerad buffé
Lufttorkad linderödsgris, lufttorkat vildsvin, viltsalami, fänkålsalami viltmortadella, tomatsallad m fårost & oliver, pastasallad m pesto, paprikafritata, cous-coussallad inlagda skockhjärtan, marinerade grönsaker, mixed sallad,  balsamicodressing, houmus, tapenade, örtfoccacia, vit chokladpanacotta med hallonkompott
365:-

DRYCK TILL MATEN
40 cl av våra fatöl eller ett glas vin/cider kostar 70 kr
Kaffe kostar 15 kr
Alkoholfritt 22 kr
Stolt snaps, 20 kr/cl
Whisky, 30 – 85 kr/cl beroende på sort

OBS! Alla priser är exklusive moms