Bryggerikväll med ölprovning

Eskilstuna Ölkultur kan erbjuda ett unikt besök med bryggerivisning och ölprovning i vårt bryggeri som samtidigt är en pub och restaurang.
För grupper om minst 15 personer.

Under cirka 1,5 timme börjar vi med att visa och berätta hur vi brygger med malt, humle och kopparkärl. Vi fortsätter med en ölprovning där vi berättar hur fyra ingredienser och ett bryggverk kan bli flera hundra färger, dofter och smaker. Du får historien om hur två eldsjälar och en lokal folkrörelse fick igång ett bryggeri som säljer cirka 170 000 liter öl per år. Efter bryggerikvällen vet du om du gillar lager eller ale och kanske vilken humlesort du ska titta efter på nästa flaska du köper.

Efter ölprovningen har puben öppet till 22.00 (om inget annat överenskommes) Vi kan också hjälpa till med mat från restaurangen efter provningen.

Är ni färre än 15? Kom på en av våra öppna provningar!

Våra ölciceroner

De som leder våra bryggeribesök är bland de bäst kvalificerade ölkännarna i Sverige. De har alla lång erfarenhet och flera är bryggare och certifierade öldomare genom Svenska hembryggareföreningen.

Anders Olsson
Anders är en av grundarna av Eskilstuna Ölkultur och är VD i företaget. Anders har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning och är certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Lars Ekström
Lars har varit anställd sedan Eskilstuna Ölkultur startade. Han är en av våra bryggare och är också utbildad och certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Tord Nyman
Medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur sedan starten och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Arto Ukura

Arto Ukura är en av företagets grundare och vice VD. Arto har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning- Han är bryggmästare, utbildad öldomare och delägare i Eskilstuna Ölkultur.

René Wiik
René är hembryggare och diplomerad öldomare och mångårig medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur.

Johan Wallin
Engagerad medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Priser

Bryggerikväll/ölprovning för sällskap på minst 15 personer. Moms med 25 procent tillkommer på alla priser utom mat där momsen är 12 procent

Veckodag Grupp med max 15 deltagare Grupp med 15-30 deltagare (per deltagare) Mer än 30 deltagare (per deltagare)
Måndag-torsdag 4 500 kr 300 kr/pers 250 kr
Fredag-lördag 5250 kr 350 kr 300 kr

En enklare variant på bryggerivisning och ölprovning som tar 45 minuter och omfattar tre ölprover kostar på vardagar med 15 – 30 deltagare 200 kr/person och med över 30 deltagare 175 kr/person.

Mat
Läs mer om våra matalternativ här.

Dryck
På faktura debiterar vi 60 kr + moms för 40 cl starköl/vin/cider och 25 kronor för läsk/lättöl.
Kaffe kostar 15 kr +moms per person

Bokning/Avbokning
För preliminär bokning, ring 016 – 13 17 14 eller via mail till info@eskilstunaolkultur.se.

Definitiv bokning görs inom 14 dagar. Avbokning av besök och deltagare senast sju dagar innan besöket. Därefter debiteras hälften av kostnaden. För besök och deltagare som avbokas senare än tre dagar innan besöksdag debiteras fullt pris. Fullständig information om priser och bokningsregler finns på den bokningsbekräftelse vi sänder er.

Betalningsvillkor
Per faktura, 15 dagar om ingen annan överenskommelse sker.