STARTSIDA

                     VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNAS BRYGGERI!                                                                                               Beställ vår öl här In english

 
VÅRA GRANSKOTTSÖL

Gunnar Göthner är julgransodlare i Degerberga i Skåne. I maj varje år handplockas de unga granskotten för att ge julgranen den rätta jämna formen. Vi har smaksatt en ljus ale i belgisk saisonstil och en brown ale med granskotten som ger en fruktig och spännande brytning. Båda ölen finns i Systembolagets beställningssortiment med kollikrav.

GÖR SOM KUNGEN - DRICK 
ESKILSTUNA STOLT LAGER!
Valdes till bästa lager på ölmässan i Örebro! 
När gäster kommer är det första vi bjuder på en Stolt lager, den kan de flesta tycka om; en lättdrucken tjeckisk pilsner med mild beska och en ton av sötma.
 
Stolt lager är också en prisvärda öl som kostar 19:20 på Systembolaget. 
 
När puben eller Systembolaget inte är öppet går det att få tag i Stolt lager på många bra ställen i Eskilstuna. Flera krögare har vår goda öl under eget namn, till exempel Gästis, Sundbyholms slott, Skottvångs gruva, Munktellhotellet, Södra station, Munktellmuseet och Strands golf


 Öppettider i medlemspuben
Vi har öppet för medlemmar och föranmälda gäster
Fredagar 15.00 - 22.00
Lördagar 17.00 - 23.00
Är du inte medlem? Du är välkommen på besök!
För arrangemang på övriga tider 
kontakta oss på 016 - 13 17 14

 
Läs mer om medlemskapet under rubriken Föreningen

3 378 gillar oss 
och får nyheter nästan varje dag!
Vi har en kanal på Youtube -Olkultur

Eskilstuna Ölkultur

 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 


BARA PÅ FAT:
ESKILSTUNA TRIPEL
Eskilstuna tripel är en ljus belgisk ale på hela 9 procent med en inbjudande blommig doft. Stor komplexitet i smaken som präglas av lätt maltsötma och en kryddig karaktär med toner av mandel, banan och aprikos. Avslutningen är torr och stram med en distinkt beska.beska. En förförisk öl.Finns bara på fat och bara en gång - missa inte!

VINTERALE

Vintern slår sitt grepp om Sverige. Dagarna är korta, kvällarna mörka och kalla. Det är vid den tiden på året ett maltigt öl passar allra bäst. Vår Vinterale är ett kraftigt maltigt och välbalanserat öl, rött som julen. Amerikansk humle i stora givor ger distinkta toner av tall och citrus, perfekt till fet julmat. Njut den när du behöver något extra i vinterkylan!


ESKILSTUNA BARLEY WINE 2014
FINNS ÄVEN HOS SYSTEMBOLAGEN
I VÄSTERÅS OCH STRÄNGNÄS
Trots namnet är det inget vin utan en av de starkaste och mest smakrika ölstilarna i världen. Fyllig, intensivt fruktig, maltsöt, vinös, värmande och enormt smakrik.Vår Barley wine är bryggd på stora mängder svensk pilsnermalt, engelsk humle och sörmländsk honung. Resultatet är ett öl som definitivt är värt att lagra, helst i flera år.

 Bryggdes första gången till vårt tioårsjubileum 2013! Ölet har ABV 10 och håller att lagra i tio år.


BELGISK IPA

Belgisk IPA kombinerar det bästa ur den belgiska och den amerikanska traditionen. Detta öl bringar ljus och värme i den mörka årstiden. Det är ett ljust friskt öl med rejäl beska som tillsammans med den belgiska jästen ger syrliga, kryddiga och fruktiga toner.

Alkoholhalt 7,0 ABV

MÖRK LAGERMörk lager är en traditionell, tysk märzen-oktoberfestbier. Ölet är vackert kopparfärgat med lena, maltiga smaker och eleganta humlearomer. En lättdrucken favorit!
NOT FOR SALE ALE
 
Kan man dricka en god folköl och samtidigt göra något för att förbättra livet för fattiga i Rumänien? Ja, vi tror det. Därför har vi i samarbete med organisationen Not for sale tillverkat en ljus sommarale som är döpt till NOT FOR SALE ALE. 

För varje flaska folköl som säljs går 4:25 kronor till ett projekt mot traficking i Rumänien.
Vi säljer folkölen för 26 kr eller fyra flaskor för hundra kronor i bryggeributiken.
Läs mer om projektet och den organisation som står bakom. Eller läs den här artikeln.Underordnade sidor (2): Bryggeri test
Comments