VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNAS BRYGGERI!                                                                                               Beställ vår öl här 

GOD JUL!
 
SCANDINAVIAN SPRUCE ALE

Gunnar Göthner är julgransodlare i Degerberga i Skåne. I maj varje år handplockas de unga granskotten för att ge julgranen den rätta jämna formen. Vi har bryggt en ljus ale i belgisk saisonstil och smaksatt den med granskotten som ger en fruktig och spännande brytning. Ölet finns i Systembolagets beställningssortiment från 1 december. Ingen dum julklapp...
JULMUSTEN ÄR TILLBAKA!
Nu är den här igen, vår populära julmust. 
Köp den i bryggeributiken som är öppen 09-16 på vardagar.
Sju julmust för 100 kronor eller en hel låda med 24 flaskor för 280 kronor.

GÖR SOM KUNGEN - DRICK 
ESKILSTUNA STOLT LAGER!
Valdes till bästa lager på ölmässan i Örebro! 
När gäster kommer är det första vi bjuder på en Stolt lager, den kan de flesta tycka om; en lättdrucken tjeckisk pilsner med mild beska och en ton av sötma.
 
Stolt lager är också en prisvärda öl som kostar 19:20 på Systembolaget. 
 
När puben eller Systembolaget inte är öppet går det att få tag i Stolt lager på många bra ställen i Eskilstuna. Flera krögare har vår goda öl under eget namn, till exempel Gästis, Sundbyholms slott, Skottvångs gruva, Munktellhotellet, Södra station, Munktellmuseet och Strands golf


 Öppettider i medlemspuben
Vi har öppet 
för medlemmar och föranmälda gäster
Fredagar 15.00 - 22.00
Lördagar 17.00 - 23.00
Är du inte medlem? Du är välkommen på besök!
För arrangemang på övriga tider 
kontakta oss på 016 - 13 17 14

 
Läs mer om medlemskapet under rubriken Föreningen

3 309 gillar oss 
och får nyheter nästan varje dag!
Vi har en kanal på Youtube -Olkultur

Eskilstuna Ölkultur

 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 


ÅTER PÅ SYSTEMET:
DUBBELBOCK
En rödsvart, mjukt maltig lager
7,0 ABV

Dubbelbock är en starkare och maltigare lager som utvecklades under 1600-talet av Paulanerorden i München. Vår dubbelbock är bryggd på mörka maltsorter och små mängder tysk humle. Tillsammans skapar de ett underbart knäckigt öl med en balanserande beska och mjuka smaker av choklad. Ölet kan med fördel lagras och utvecklar då vinösa toner och dofter av torkad frukt.

VINTERALE

Vintern slår sitt grepp om Sverige. Dagarna är korta, kvällarna mörka och kalla. Det är vid den tiden på året ett maltigt öl passar allra bäst. Vår Vinterale är ett kraftigt maltigt och välbalanserat öl, rött som julen. Amerikansk humle i stora givor ger distinkta toner av tall och citrus, perfekt till fet julmat. Njut den när du behöver något extra i vinterkylan!

BOKA JULBUFFÉ MED GRANSKOTTSÖL
HOS ESKILSTUNA ÖLKULTUR!I år har vi två alternativ till bra pris, en traditionell julbuffé och en som är helt grön.
Ölkultur vore inte Ölkultur om vi inte också bryggt både en Vinterale som passar till julmat och en julgransöl!
Scandinavian Spruce ale är en saison kryddad med små fina granskott från en julgransodling i Degerberga.
Det vill ni inte missa!


GOD JUL!
I COOPS BUTIKER I SÖRMLAND
Bryggeriets första öl med ekologisk malt och humle är ett julöl med en alkoholhalt på 3,5 procent. Julölet kommer att säljas i Coops butiker i Sörmland.Sörmlands Julöl är en maltig ale med behaglig beska, bryggt med pilsnermalt och två sorters karamellmalt. Ölet är singelhumlat med den nya tyska humlesorten Polaris som ger en tydligt blommig smak och arom med en mild ton av mint. Vi har tillsatt all humle de sista 15 minuterna av humlekoket, vilket ger en mjuk karaktär.


HÖSTNYHETER

BELGISK IPA

Belgisk IPA kombinerar det bästa ur den belgiska och den amerikanska traditionen. Detta öl bringar ljus och värme i den mörka årstiden. Det är ett ljust friskt öl med rejäl beska som tillsammans med den belgiska jästen ger syrliga, kryddiga och fruktiga toner.

Alkoholhalt 7,0 ABV

MÖRK LAGERMörk lager är en traditionell, tysk märzen-oktoberfestbier. Ölet är vackert kopparfärgat med lena, maltiga smaker och eleganta humlearomer. En lättdrucken favorit!
NOT FOR SALE ALE
 
Kan man dricka en god folköl och samtidigt göra något för att förbättra livet för fattiga i Rumänien? Ja, vi tror det. Därför har vi i samarbete med organisationen Not for sale tillverkat en ljus sommarale som är döpt till NOT FOR SALE ALE. 

För varje flaska folköl som säljs går 4:25 kronor till ett projekt mot traficking i Rumänien.
Vi säljer folkölen för 26 kr eller fyra flaskor för hundra kronor i bryggeributiken.
Läs mer om projektet och den organisation som står bakom. Eller läs den här artikeln.Comments