ESKILSTUNA MOSAIK IPA

Mosaic är en spännande ny amerikansk humlesort. Den har vi matchat med en karamellvetemalt. Det blir en tropisk sommardröm med sting som presenteras vid Göteborgs öl- och whiskymässa.Handlingar till bolagsstämman den 26 april läggs ut under vecka 16

ESKILSTUNA MELLANÖL!
Premiär på Systembolaget 1 april
Eskilstunas mellanöl är en törstsläckande klassisk ljus tysk pilsner med frisk brödig smak, rejäl beska och en torr avslutning. 2010-talets mellanöl är ett starköl för vuxna som vill ha lite lägre alkoholhalt. Bryggd på svensk pilsnermalt och de traditionella tyska humlesorterna Hallertauer Tradition och Magnum.Nu finns ESKILSTUNA FOLKALEMonks + Ölkultur = sant!

Monks i Stockholm har två bryggerier, sex restauranger och pubar som serverat flera tusen ölsorter sedan starten 2006. Samarbetet med Eskilstuna Ölkultur gynnar båda parter, då Eskilstuna Ölkultur får högre beläggning och tillgång till marknaden i Stockholm samtidigt som Monks utökar sin bryggkapacitet med en pålitlig partner som brygger med jämn och hög kvalitet. Avtalet är skrivet på tre år och kommer att resultera i en mångfald av brygder av högsta kvalitet.

Det första projektet i den gemensamma satsningen är en öl i Monks populära blend‐serie, som går ut på att blanda öl från bryggare världen över och skapa synergi i kombinationerna. Den första ölen blir en blandning av en Barley Wine från Eskilstuna Ölkultur och en dubbel IPA skapad av Charles Cassino, bryggmästare på Monks. En öl av denna typ har aldrig tidigare producerats i Sverige 


Green Tower:
Barrantes imperial coffee stout

 

Silver på Stockholm Beer Festival för
ESKILSTUNA MÖRK LAGER!
Vår mörka lager är en traditionell, tysk märzen/oktoberfestbier. Ölet är vackert kopparfärgat med lena, maltiga smaker och eleganta humlearomer. En lättdrucken favorit!
 

Du kan beställa våra öl i hela landet
Läs mer! 

Vi har en kanal på Youtube -Olkultur

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  


 

SÖRMLANDSBIRA!


Walter Kurtssons folkliga sörmlands(tå)bira är det pampiga namnet på den nya folköl som från och med idag finns på hyllorna i ett 20-tal Coopbutiker runt om i Sörmland.

Nyköping såväl som Eskilstuna, Strängnäs, Katarineholm och Flen hör till de ställen där allt från närbutiker till Coop Forum kan erbjuda sina kunder en smakrik, lokalproducerad ale med amerikanska humlearomer.
 
GÖR SOM KUNGEN - DRICK 
ESKILSTUNA STOLT LAGER!
Valdes till bästa lager på ölmässan i Örebro! 
När gäster kommer är det första vi bjuder på en Stolt lager, den kan de flesta tycka om; en lättdrucken tjeckisk pilsner med mild beska och en ton av sötma.
 
Stolt lager är också en prisvärda öl som kostar 19:20 på Systembolaget. 
 
När puben eller Systembolaget inte är öppet går det att få tag i Stolt lager på många bra ställen i Eskilstuna. Flera krögare har vår goda öl under eget namn, till exempel Gästis, Papas Tapas, Sundbyholms slott, Annas vinbar, Skottvångs gruva, Munktellhotellet, Södra station, Munktellmuseet och Strands golf

 

ESKILSTUNA BARLEY WINE
 
Trots namnet är det inget vin utan en av de starkaste och mest smakrika ölstilarna i världen. Fyllig, intensivt fruktig, maltsöt, vinös, värmande och enormt smakrik.
Vår Barley wine är bryggd på stora mängder svensk pilsnermalt, engelsk humle och sörmländsk honung. Resultatet är ett öl som definitivt är värt att lagra, helst i flera år.

 Bryggs första gången till vårt tioårsjubileum 2013! Ölet har ABV 10 och håller att lagras i tio år!

  

 

 

 

 

 

 

 
 
 
PÅ GÅNG I PUBEN:

LÄS VECKOBREVET!

 
 
Kungen och drottningen
besökte Eskilstuna Ölkultur hösten 2013
 
 Öppettider i puben
Påsköppet:
Skärtorsdag 15.00 - 22.00
Långfredag 17.00 - 22.30
Påskdagen 17.00 -22.30

Vi har öppet 
för medlemmar och föranmälda gäster
Fredagar 15.00 - 22.00
Lördagar 17.00 - 23.00

 
För arrangemang på övriga tider 
kontakta oss på 016 - 13 17 14
eller info@eskilstunaolkultur.se
 
 
Så här blir du medlem
Läs mer om medlemskapet under rubriken Föreningen

 
Hitta hit
 
Vi finns på Facebook
2 934 gillar oss 
och får nyheter nästan varje dag!
 
 


  

Eskilstuna Ölkultur

 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comments