Alla är välkomna till bryggeripuben!

Mysig miljö i centralt kulturhus mitt i ån

 
 
 
1
1

Öppen ölprovning

Unna dig en bryggerivisning och ölprovning i Eskilstuna Ölkulturs unika bryggeipub! Vi visar, berättar och smakar tillsammans.

Våra ölguider är alla erfarna bryggare som kan det mesta om öl. Under cirka 1,5 timme börjar vi med malt, humle och kopparkärl. Vi fortsätter med en ölprovning där du får dofta och smaka. Vi ger historien om hur två eldsjälar och en lokal folkrörelse fick igång ett bryggeri som säljer cirka 150 000 liter öl per år. Efter provningen vet du om du gillar lager eller ale och kanske vilken humlesort du ska titta efter på nästa flaska du köper.

Direkt efter provningen öppnar bryggeripuben med 16 kranar och ett hundratal spännande öl. Du kan äta gott i restaurangen och fortsätta smaka dig fram till dina favoritöl i puben.

Ölprovningen kostar 350 kronor fram tom  februari, From 1 mars  kostar ölprovningen 395. Du köper biljett på Tickster. Vill du ha ett vackert presentkort måste du komma in i bryggeributiken.

Är ni fler än 15? Då ordnar vi en gemensam provning en vardagskväll. Läs mer här

Nästa öppna ölprovningar är:

KÖP BILJETTER PÅ TICKSTER!

HÖSTENS PROVNINGAR
Lördagen 12 Januari 15.00 – 16.30 9 biljetter finns kvar ! 
Lördagen 2 Februari 15.00 – 16.30
Lördagen 23 Februari 15.00 – 16.30
Lördagen den 23 Mars 15.00 – 16.30
Lördagen den 27 April 15.00 – 16.30
Lördagen den 25 Maj 15.00 – 16.30 
Lördagen den 15 Juni 15.00 – 16.30

Våra ölciceroner

De som leder våra bryggeribesök är bland de bäst kvalificerade ölkännarna i Sverige. De har alla lång erfarenhet och flera är bryggare och certifierade öldomare genom Svenska hembryggareföreningen.

Anders Olsson
Anders är en av grundarna av Eskilstuna Ölkultur, han gör recepten till våra öl och är VD i företaget. Anders har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning och är certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Lars Ekström
Lars har varit anställd sedan Eskilstuna Ölkultur startade. Han är en av våra bryggare och är också utbildad och certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Tord Nyman
Medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur sedan starten och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Arto Ukura

Arto Ukura är en av företagets grundare och vice VD. Arto har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning- Han är bryggmästare, utbildad öldomare och delägare i Eskilstuna Ölkultur.

Johan Wallin
Engagerad medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Följ oss gärna i sociala medier