Alla är välkomna till bryggeripuben!

Mysig miljö i centralt kulturhus mitt i ån

 
 
 
1
1

Öppen ölprovning

Unna dig en bryggerivisning och ölprovning i Eskilstuna Ölkulturs unika bryggeipub! Vi visar, berättar och smakar tillsammans.

Våra ölguider är alla erfarna bryggare som kan det mesta om öl. Under cirka 1,5 timme börjar vi med malt, humle och kopparkärl. Vi fortsätter med en ölprovning där du får dofta och smaka. Vi ger historien om hur två eldsjälar och en lokal folkrörelse fick igång ett bryggeri som säljer cirka 150 000 liter öl per år. Efter provningen vet du om du gillar lager eller ale och kanske vilken humlesort du ska titta efter på nästa flaska du köper.

Direkt efter provningen öppnar bryggeripuben med 14 kranar och ett hundratal spännande öl. Du kan äta gott i restaurangen och fortsätta smaka dig fram till dina favoritöl i puben.

Ölprovningen kostar 350 kronor. Du köper biljett på Tickster. Vill du ha ett vackert presentkort måste du komma in i bryggeributiken.

Är ni fler än 15? Då ordnar vi en gemensam provning en vardagskväll. Läs mer här

Nästa öppna ölprovningar är:

KÖP BILJETTER PÅ TICKSTER!

HÖSTENS PROVNINGAR
Lördag 1 september kl 15-00 – 16.30 SLUTSÅLD !
Lördag 29 september kl 15.00 – 16.30 SLUTSÅLD !
Lördag 27 oktober kl 15.00 – 16.30
Lördag 24 november kl 15.00 – 16.30

Film från ölprovning

Våra ölciceroner

De som leder våra bryggeribesök är bland de bäst kvalificerade ölkännarna i Sverige. De har alla lång erfarenhet och flera är bryggare och certifierade öldomare genom Svenska hembryggareföreningen.

Anders Olsson
Anders är en av grundarna av Eskilstuna Ölkultur, han gör recepten till våra öl och är VD i företaget. Anders har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning och är certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Lars Ekström
Lars har varit anställd sedan Eskilstuna Ölkultur startade. Han är en av våra bryggare och är också utbildad och certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Tord Nyman
Medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur sedan starten och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Arto Ukura

Arto Ukura är en av företagets grundare och vice VD. Arto har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning- Han är bryggmästare, utbildad öldomare och delägare i Eskilstuna Ölkultur.

Johan Wallin
Engagerad medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

René Wiik
René är hembryggare och diplomerad öldomare som varit med i föreningen Eskilstuna Ölkultur i många år.

Följ oss gärna i sociala medier