1
1

Konst och musik

PÅ VÄGGARNA I PUBENS KONSTGALLERI

URBAN SKETCHERS
21 februari blir det vernissage på en ny konstutställning.

Vi gästas av Urban sketchers, en internationell företeelse med drygt tio år på nacken. I Eskilstuna har verksamheten pågått i snart sex år.
Medlemmarna bestämmer från gång till gång en ny mötesplats, ses där på tisdagar 12-12.45, inleder med en fika, och sedan tecknar eller skissar man av omgivningen där man finns. Sammanhållande är Sven Holmberg. Det finns ett antal regler deltagarna ska hålla sig till, en är att man ska skildra miljön där man är. Rörelsens motto är ”We show the world, one drawing at a time”.  

” Att prata med färger …”
Susanne Lindkvist Eriksson ställer ut från 25 april

Radiorösten från P4 Sörmland Susanne Lindkvist Eriksson började måla 2004, gjorde ibland uppehåll men i samband med pensionering beslöt hon att ge det konstnärliga skapandet en rejäl chans. Tekniken är genomgående oljefärg, med starka färger och tjockt pålagt, både med pensel och spatel. Hennes konst är non-figurativ och färgerna är alltid viktigare än formen. Hon håller fortfarande på och känner sig för, skulle vilja måla en svit men vill först finna ut vilken stil som ”är hennes”. Susanna har deltagit i några tidigare utställningar, bland annat i Torshälla konstrunda, och har Margaretha Gelles som personlig mentor. Vi hälsar Susanna välkommen till Ölkulturs väggar!

Vi har alltid konst på väggarna i bryggeriets pub.
Vill du ställa ut på Ölkultur eller vill du köpa något av konstverken? Kontakta vår gallerist:
Janne Svensson, josbok@hotmail.com eller 0730 780 955

VÅR SPELLISTA

Minst varannan vecka har vi musik i puben. Det är alla sorters musik, ofta lokala band, men ibland har mer kända artister och tar inträde. Vill du äta innan musiken – boka bord i restaurangen, info@eskilstunaolkultur.se

VÅREN 2018

Lördag 28 april
Blue Cream Band

EXTRA Onsdag 9 maj
Teatteriorkester spelar Suomirokkia

Lördag 19 maj
BaraBen

Lördag 2 juni
Paper Jam
Rock, pop, bues

Lördag 9 juni
Tres Hombres

Lördag 16 juni
The Hell
Hårdrock

VILL DU UPPTRÄDA HOS OSS? KONTAKTA:
Anders Rösler
musik@eskilstunaolkultur.se eller 070-360 52 05