1
1

Konst och musik

PÅ VÄGGARNA I PUBENS KONSTGALLERI

Från 27 juni
FOTON AV ANGELICA R BERGMAN:

Fotograferande för mig är ett sätt att dela med mig av mina upplevelser. Inte bara det jag ser utan även den känsla jag hade just där och då. Därför kan ibland efterarbetet av mina bilder vara minst lika viktigt som själva ögonblicket då jag tryckte på avtryckaren på kameran.
Intresse för historia har jag haft sedan jag var barn. Intresse och nyfikenhet för övergivna platser, vår bortglömda del av historien, kom när jag började dyka 2007 och träffade på grott- och gruvdykare. Flera år dök jag i gruvor, men jag insåg att man lika väl kan röra sig i de torra delarna. Då ersattes dykutrustningen av sele, rep, ryggsäck och kamera.
Att vistas i dessa mörka miljöer är fascinerande. Det man ser är det man lyser på med pannlampan. Det är så mycket som göms och glömts där i mörkret i våra gamla nedlagda gruvor.
När jag fotograferar i mörkret använder jag aldrig blixt utan en teknik som heter ”ljusmålning”, d.v.s. jag ställer in lång slutartid på kameran (som står på ett stativ) sen målar jag miljön med min egna pannlampa. På det sätt kan jag styra hur ljuset ska falla i en bild.
Självfallet fotar jag mer än övergivna platser. Ni kan se mer av mina bilder på min hemsida.

Vi har alltid konst på väggarna i bryggeriets pub.
Vill du ställa ut på Ölkultur eller vill du köpa något av konstverken? Kontakta vår gallerist:
Janne Svensson, josbok@hotmail.com eller 0730 780 955

VÅR SPELLISTA

Minst varannan vecka har vi musik i puben. Det är alla sorters musik, ofta lokala band, men ibland har mer kända artister och tar inträde. Vill du äta innan musiken – boka bord i restaurangen, info@eskilstunaolkultur.se

HÖSTEN 2018

Lördag 25 augusti
KAMRAT JOCKE
Kamrat Jocke är ett samarbete mellan en skåning, en närking, en bleking samt en ny snubbe från Jakobsberg som kom med för kanske tio år sedan. Kamrat Jocke har skrivit en massa egna låtar, men gillar också att trakassera the Clash, Cosmic Overdose eller Sweet. Uttrycket är spretande som en bukett plockad av en femåring och baserat på så kallade elektriska gitarrer. Det är dist och odist omvartannat. Koskällor? Nej.

Lördag 8 september
WINDSOR CAFÉ

Lördag 29 september
BADITUDES

Lördag 6 oktober
Barntwisters

Lördag 3 november
PAPER JAM

Lördag 17 november
JANNE ELVI & CO

Lördag 1 december
THE HELL

Lördag 15 december
RADIO 16

Lördag 29 december
DUSKY FIELDS

VILL DU UPPTRÄDA HOS OSS? KONTAKTA:

Anders Rösler
musik@eskilstunaolkultur.se eller 070-360 52 05