Föreningen Eskilstuna Ölkultur

Byggd på entusiasm och frivilligt arbete

Om föreningen

Föreningen Eskilstuna Ölkultur har en bryggeripub och två mål:

  • Att främja ölkulturen i Eskilstuna
  • Att stödja Eskilstuna Ölkultur AB som ett lokalt mikrobryggeri

Vill du hjälpa oss att utveckla det lokala bryggeriet och ölkulturen i Eskilstuna? Vill du dricka spännande öl, resa till ölmässor, gå på provningar, möta besökare från andra bryggerier och mycket mer. Kanske vill du själv brygga i vårt lilla bryggverk och servera i bryggeripuben? I så fall ska du bli medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur!
I puben finns 14 kranar och ett stort utbud av flasköl. Vi har ölnyheter varje vecka, egna öl och gästöl. Vi är också Belgoklubbens ambassadörspub med nya belgiska öl varje vecka. Bakom bardisken står våra frivilliga bartendrar som gärna diskuterar öl och rekommenderar nya spännande öl du aldrig provat!

Som medlem får du lägre pris på öl och mat i puben fram till klockan 20.00 och ett antal olika rabatter hos företag i Eskilstuna.
Det händer alltid mycket hos Eskilstuna Ölkultur. Som medlem får du ett veckobrev med information om nya ölsorter, musik och andra arrangemang i bryggeripuben.

Som medlem kan du också bidra, till exempel genom att arbeta som bartender på pubkvällarna eller att arrangera en intressant provning. Hör av dig till ann.hedlund@eskilstunaolkultur. se eller ring 016-13 17 14 om du är intresserad!

Styrelse för föreningen:
Ordförande Göran Johansson
guuran@telia.com
Kenneth Backman
Ann-Sofie Wågström
Bo Jonsson
Ylva Adebring
Kenny Hansson
Tommy Saarela
Per-Arne Lindberg
Dan Moberg

Verksamhetsberättelse 2017
Verksamhetsplan för 2018

Om dina kontaktuppgifter
Eskilstuna Ölkultur använder din e-postadress för att skicka information om vad som händer i bryggeriet och i puben. Vi skickar också ut påminnelse om medlemsavgiften via e-post.
Postadressen använder vi för att skicka medlemskort och årsmärke.
Eskilstuna Ölkultur har noggrann kontroll över vårt medlemsregister. Endast en handfull personer har tillgång till uppgifterna och vi sprider inte dina kontaktuppgifter till någon annan.
Vill du inte ha kvar dina uppgifter hos oss kan du maila info@eskilstunaolkultur.se så tar vi bort dem.
Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter nedan:

Bli medlem idag!

5 bra anledningar till varför du ska bli medlem:

Ett medlemsskap kostar endast 200kr/år så vad väntar du på?

Gör så här:

  1. Fyll i dina kontaktuppgifter via formuläret nedan.
  2. Betala in 200kr på PG 13 76 96-1.
  3. Medlemskortet skickas hem till dig
    För att få medlemsrabatt dras ditt medlemskortet i kassan när du betalar i puben.
  4. Förnya ditt medlemskap på samma sätt. Det nya årsmärket skickas hem till dig.

Jag vill bli medlem

Välkommen till staden med Ölkultur!

Vi välkomnar besökare utifrån. Eskilstuna Ölkulturs bryggeri och pub finns i samma rum och är ett unikt besöksmål på en ö mitt i centrala Eskilstuna. Vi har alltid ett brett urval av våra egna öl i olika stilar. Hela vårt utbud finns bara i bryggeripuben Vi tar också in spännande gästöl, både på kran och flaska. I puben finns också en restaurang som serverar mat av god kvalitet med fokus på närproducerat och

Vi finns ett stenkast från Munktellstaden med hotell, tre museer, restauranger och andra aktiviteter i den välbevarade industrimiljön.

Fler hotell ger bra rabatter om du ringer eller mailar Ölkultur när du bokar. Hotellen kan också visa dig hur du hittar till puben.

Tåget från Stockholm tar en timme och går hem senast 22.oo på fredagarna när vi stänger puben.

Upplev vår öl i Bryggeripuben

Våra öl smakar bäst i vår egen pub i bryggeriet. Sitt vid kopparpannorna i en byggnad från mitten av 1800-talet, centralt vid Eskilstunaån. Här finns hela vårt utbud med testprodukter och exklusiva erbjudanden. Vi har tolv kranar och importöl, gästkranar och ett spännande flaskutbud. Vi har också en restaurang med lokal och god mat.

Välkommen att besöka oss!

Senaste nytt

Senaste nytt / Visa alla nyheter

Kamrat Jocke spelar lördag 25 augusti

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

ESKILSTUNA ÖLKULTURS SPELLISTA HÖSTEN 2018 Kamrat Jocke är ett samarbete mellan en skåning, en närking, en bleking samt en ny snubbe från Jakobsberg som kom med för kanske tio år…

Ankrally lördag 18 augusti med grillning hos Ölkultur

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

Haven är helt avgörande för planetens hälsa. Vår matförsörjning och framtid är beroende av friska vatten. Låt oss bidra! Lördag den 18 augusti har du chansen att under supertrevliga omständigheter…

Sommar vid Slussvaktaren slutar 25 augusti

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

Eskilstuna Ölkultur erbjuder lokal öl av god kvalitet, ute och inne i hela sommaren! Både puben och vår Biergarten är öppna fram till och med lördag 25 augusti . När…

Två nya öl från Ölkultur! ESKILSTUNA QUDRUPEL och ESKILSTUNA IPA

| Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Okategoriserad, Öl | No Comments

ESKILSTUNA IPA IPO:r har vi bryggt många på Eskilstuna Ölkultur; vita, svarta, röda, amerikanska, engelska, belgiska, vår Dubbel-IPA är vida känd och vi har också gjort några tripel-ipor. Men nu…

Vill du hjälpa oss i puben?

Våra bartendrar — Våra hjältar! Varje vecka bemannas puben av våra frivilliga och oavlönade bartendrar som är medlemmar i Föreningen Eskilstuna Ölkultur. De bidrar till den trevliga stämning som finns i puben och till att priset öl och på mat från restaurangen kan hållas lågt. Du behöver inte kunna något om öl, men ska vara beredd att lära dig.
Som bartender kommer du in i ett trevligt gäng, du jobbar en kväll i månaden, du kan åka med på resor och får förtur till många hyss.

Kontakta Ann Hedlund, 016-13 17 14 eller info@eskilstunaolkultur.se så får du pröva på genom att gå dubbelt en kväll.

eu_eco

Ekologiskt certifierade

Vi värnar om vår miljö så självklart är vår produktion ekologiskt certifierad.

icon_beer

Öppen ölprovning

Ibland bjuder vi in till öppna ölprovningar. Läs vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook så vet du när det händer.

icon_whisky

Du kanske gillar Whisky?

Lugn, vi har även en whiskysektion där du hittar likasinnade.