Bryggeributiken

Öppet alla vardagar 09-16
Faktorigatan 1
Ring på dörren om det är stängt!

BRA PRIS PÅ FOLKÖL/LÄTTÖL:
ENHETSPRIS 6 flaskor för 100 kronor
Vardagsmaten och chauffören är värda en riktig öl. Vi har ett brett utbud av folköl i bryggeributiken. Blanda som du vill själv!

Eskilstuna Lättale, 2,2 procent
En ljus, välbalanserad och lättdrucken lättöl med tydliga citrustoner, markerad beska och torr avslutning. Bryggd på ljus malt och amerikansk humle

Eskilstuna ekologisk Björksaison, 2,8 procent
Vår prisbelönta sörmlandsöl är bryggd på den första ekologiska malten från Warbro kvarn i Sörmland. Björklöven som smaksätter ölet är från Högtorps gård och själva bryggningen har skett i Eskilstuna. Det är en frisk och lätt syrlig dryck som passar utmärkt som måltidsdryck eller törstsläckare.

Eskilstuna Session IPA, 3,5 procent
En folklig india pale ale som ångar av tropiska frukter i smak och arom och övergår i en bestämd men balanserad beska.

Eskilstuna Belgisk Wit, 3,5 procent
Belgisk wit är en lätt och frisk veteöl i belgisk stil där toner av citrus och koriander i smaken följt av en låg beska gör detta till den perfekta gräsklipparölen.

Eskilstuna Must, 0 procent
varför inte must året runt? Eskilstuna Ölkultur följer originalreceptet men med lite mer smak, lite mindre socker och kolsyra och vårt goda Hyndevadsvatten

BLANDA FRITT!
Välkommen in i bryggeributiken i samma hus som bryggeriet och puben på Faktorigatan 1 i Eskilstuna!

PRESENTKORT PÅ ÖLPROVNING
Ge bort eller unna dig själv en kombinerad bryggerivisning/ölprovning. Under 1,5 timmar visar vi bryggeriet och provar fem olika öl. Ölprovning  kostar 300 kronor.
Efter provningen kan du stanna i puben och prova fler av våra sorter eller äta något i restaurangen.
Du köper biljetten i bryggeributiken eller bokar på Tickster

Nästa öppna provning 

KÖP BILJETTER PÅ TICKSTER!

BOKEN OM ÖLKULTUR
Eskilstuna Ölkultur startade som en dröm hos några hembryggare. De startade en pub som erbjöd annat än ”en stor stark”. Idag har bryggeriet tio anställda och bryggeripuben har drygt 1000 medlemmar.
Om vägen dit berättar Anna Jerdén i boken ”Berättelsen om Eskilstuna Ölkultur, ett bryggeri med kropp och själ”.
Anna Jerdén är en av huvudägarna och har varit med sedan starten.
Boken går att köpa i bryggeributiken eller beställa genom att swisha 100 kronor till Anna Jerdén 0703467887 och skriva postadress. Då skickar vi boken.
Boken går också att köpa hos Akademibokhandeln i Eskilstuna, hos Eskilstuna  Turistbyrå och att beställa via Adlibris och Bokus.

KÖP VÅR GLAS!

Vill du dricka vår öl ur våra glas? Även glasen finns att köpa i bryggeributiken. De rymmer 40 cl och kostar 50 kronor stycke eller 250 kronor för en låda med sex glas.
Vill du beställa glas finns de hos Barshopen.com

Följ oss gärna i sociala medier